Vem är Christin Häggström?

År 1994 tog jag min examen i arbetsterapi i Örebro. Sedan dess har jag skaffat mig erfarenhet som arbetsterapeut på servicehus och på distrikt, på sjukhem och korttidsavdelning, på Rehabiliteringsmedicin med traumatiskt hjärnskadade, Neuroteam och akutsjukvård inom Stroke och Neuro, och på mottagning inom Neuro med framförallt Parkinson och MS-patienter. Hjärnskador har under alla år fascinerat mig, då möjligheter till rehabilitering är oändliga. Ju mer jag lär mig desto mer inser jag att det finns att göra för dessa patienter.

En av de mest omvälvande lärdomar jag skaffat mig kommer från Gunnel Erikssons utbildningar om Kognitiv rehabilitering, med neuropsykologiskt perspektiv. Tack vare Neuropsykolog Alexander Lurias teori, öppnar sig en värld av praktiska verktyg och behandlingsstrategier, då man likt ingen annan teori, fokuserar på patientens resurser i rehabiliteringen.

Nu har Gunnel, efter 20 års spridande av denna viktiga kunskap, gått i pension. Utbildningen har fått enormt god respons genom åren och det vore en stor förlust om den inte skulle erbjudas längre. Både för oss som arbetar med hjärnskaderehabilitering och framförallt för patienterna och dess närstående.

Då detta ligger mig så varmt om hjärtat och jag känner mig trygg i min erfarenhet och kunskap inom området, har jag efter noga övervägande och i nära samråd med Gunnel, beslutat att ta över hennes utbildningskoncept och föra det vidare. Det är ett stort ansvar, och jag är beredd att göra detta fullt ut. Kurser kommer regelbundet att erbjudas på olika platser i Sverige.

Med vänlig hälsning Christin Häggstöm,

Leg Arbetsterapeut och Utbildningskonsult.

/ Täby 2019

Väl mött!

Christin (Kicki) Häggström

Kommentarer

Karin Annerholm och Angélica Andersson

15.01.2020 07:38

Hej! Vi såg ditt meddelande på facebook om intresse av arbete med patienter med spasticitet. Vi arbetar i Linköpings kommun och träffar regelbundet denna patientgrupp. Tacksam för kontakt!

Christin

28.03.2020 10:39

Hej och tack för meddelandet! Vänligen maila mig på christin.kicki.haggstrom@gmail.com

Senaste kommentaren

06.10 | 06:12

Har plats för kursen ändrats? Kollade för en månad sedan och då stod det angivet göteborg? mvh Madelene

04.10 | 14:42

Testar

03.10 | 11:04

Hej Carina, skriv till mig på christin.kicki.haggstrom@gmail.com är du snäll.

03.10 | 07:04

Hej!
Är intresserad av denna kurs. Spaciticitet för händer. Hur många leg behöver du ha för att åka ut till oss. Vi är 13 legetimerade.

Dela den här sidan